nl1

Alpbach

Alpbach heeft 2600 inwoners en ligt op 1000 m boven de zeespiegel op een zonnig plateau van het Alpbachtal. Alpbach werd op grond van zijn homogene, unieke bouwstijl en door de betoverende bloemenpracht verkozen tot "Mooiste dorp van Oostenrijk" en "Mooiste bloemendorp van Europa".

Heldere lucht, groene weiden en de adembenemende bergwereld van de Kitzbüheler Alpen. Een ideale achtergrond voor actieve vakantiedagen: wandelen, mountainbiking, paragliding..... of gewoon alleen maar relaxen en genieten.

Alpbach wordt ook wel "het dorp van de denkers" genoemd, want sinds 1945 vindt hier elk jaar in augustus het "Europese forum Alpbach" plaats, dat internationale persoonlijkheden uit de wetenschap, economie, politiek en cultuur aantrekt. Met het Congress Centrum en zijn geniale architectuur zorgde het congresdorp voor toonaangevende accenten.

Alpbach – een wintersprookje
Alpbach is zeker één van Oostenrijks meest pittoreske dorpen. Aan weerszijden van de landweg naar de plaats liggen de uitgestrekte Alpenweiden vijf maanden per jaar onder een dik pak sneeuw. Het weggetje, dat dagelijks met Tiroler nauwkeurigheid schoon geveegd wordt, maakt een bocht en plotseling sta je in het dorp dat een mooi gedekte tafel lijkt met in de winter een wit tafelkleed. De kracht van Alpbach ligt in de kleinschaligheid en in de stilte.

In Alpbach kunt u knisperende poedersneeuw en sprookjesachtige eeuwige sneeuw verwachten in het gevarieerde skigebied bij de Wiedersbergerhorn. Vanaf het dalstation Wiedersbergerhorn (Alpbach) en het dalstation Pöglbahn (Inneralpbach) bent u in korte tijd op bijna 2000 m hoogte. Ongerepte zonnige hellingen nodigen uit tot het maken van fraaie tochten. Op goed verzorgde langlaufloipes kunt u door het mooie landschap glijden. Of u ontdekt tijdens uw winterwandeling een echte idylle zoals op een ansichtkaart.
Contact informatie

Social media

Delen

Haus Fernwald
764, A-6236 Alpbach (Tirol)
Oostenrijk
E: info@fernwald.nl