nl1
Contact informatie

Social media

Zomer

In de Oostenrijkse vakantieregio Alpbachtal en Tiroler Seenland, gelegen tussen de Kitzbüheler en Zillertaler Alpen, komen liefhebbers van bergwandelen en klimmen volop aan hun trekken.

Het rond 1000 m hoog gelegen Alpbachtal, een zuidelijk zijdal van het Inntal, vormt een prachtig decor voor een vakantie in de bergen. De groene bergweiden worden omzoomd door markante bergtoppen. Zoals de "Matterhorn van het Alpbachtal", de Galtenberg, de Gratlspitz, de Reither Kogel en in de verte de steenmassa's van Karwendel en Rofan. In deze veelzijdige vakantieregio liggen, met het mooiste dorp en het middeleeuwse, alsmede kleinste stadje van Oostenrijk, natuurlijke (zwem-)meren en nauwe kloven, lieflijke bergweiden tot wildromantische bergtoppen.

Sport in het decor van een prachtige bergwereld. In de dorpen van de Tiroler vakantieregio Alpbachtal & Seenland is dat gerealiseerd Onder het toezicht van indrukwekkende bergtoppen kan genoten worden van waterwerelden en cultuurwonderen en vele sport- en vrijetijdsactiviteiten. Daarbij worden de traditionele vakantieactiviteiten in deze regio steeds meer aangevuld met trendsporten.
Mountainbikers komen bijvoorbeeld volop aan hun trekken. In de regio bevinden zich 15 afwisselende mountainbikeroutes, waarop iedere bikeliefhebber zijn persoonlijke keuze kan maken al naar gelang van ervaring en conditie.

Waar bergen zijn wordt uiteraard ook gewandeld, geklommen en "gewalkt". Het Alpbachtal & Tiroler Seenland biedt niet minder dan 750 km goed bewegwijzerde wandelwegen. Daaronder talrijke themawegen en speciale Nordic Walking routes. Voor hardlopers en joggers zijn er 3 speciale trajecten.

In het Alpbachtal & Tiroler Seenland komen liefhebbers van natuur- en volkscultuur volop aan hun trekken. Met het museum Tiroler Bauernhöfe, het Museumkerkhof, het Bergboerenmuseum en het Heimatmuseum Reith wordt een beeld geschetst van het boerenverleden van deze regio.

1 bis 3 Juli 2016 DORFFFEST!!!!

 

Delen

Haus Fernwald
764, A-6236 Alpbach (Tirol)
Oostenrijk
E: info@fernwald.nl