nl1
Winter
 

Het idyllische dorp Alpbach ligt in het Alpbachtal in Tirol. Het skigebied heeft sinds 2012 een nieuwe naam Ski-Juwel Alpbachtal-Wildschönau en behoort tot de top 10 in Tirol. 

Via de slingerende hoofdstraat van dit dorp, klim je langzaam omhoog naar het oude dorpscentrum. Het skigebied is prima geschikt voor gezinnen, met veel afwisselende skipistes voor jong en oud. Er is een busverbinding met Inneralpbach en Reith, op vertoon skipas gratis. Voor skiërs en snowboarder zijn er in het Alpbachtal skipistes, halfpipe en prachtige hellingen voor tiefschnee-afdalingen. In het gebied staan vele gezellige berghutten om iets te nuttigen. Het gebied is ruim voorzien van sneeuwkanonnen, waardoor het toch behoorlijk sneeuwzeker is. Buiten de skipistes is er in het Alpbachtal ook nog wat te beleven voor snowboarders en freeriders. Er is 1 halfpipe en er zijn een aantal mooie offpistes.

 

In Alpbach zijn 2 skischolen met in totaal ongeveer 75 ski leraren. Ski lessen worden gegeven in het Duits, Engels en in het Nederlands. Zij geven les aan kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn speciale kinderliften, een tovertapijt en allerlei obstakels.

Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen ook terecht in de Juppi’s Kids’ Club in Reith, met elke dag een ander programma. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk.

 

Het skigebied Ski-Juwel Alpbachtal-Wildschönau heeft 145 km pisten. De pisten liggen tussen 640 en 2025 meter en worden ontsloten door 47 liften verspreid over 3 deelgebieden. Een nieuwe gondelbaan ontsluit het gebied met Wild Schönau en wordt aanvang skiseizoen 2012-2013 in gebruik genomen.Contact informatie

Social media

Delen

Haus Fernwald
764, A-6236 Alpbach (Tirol)
Oostenrijk
E: info@fernwald.nl